7 Mart 2017 Salı

Botoks ile Yüz Asimetrisi Düzeltilebilir Mi?


Yüzdeki mimik kaslarının kullanılmasına bağlı gelişen yüz çizgilerinin giderilmesi için kullanılan botoks estetik cerrahide giderek daha çok kullanım alanı bulmuştur. Ayrıca el-ayak ve koltuk altı terlemesinin giderilmesi ve migrene bağlı baş ağrılarının giderilmesi gibi yüz estetiği dışında da botoks yeni kullanım alanları bulmuştur.

Yüzünde eşitsizlik olduğunu belirten hastalarda durumun düzeltilmesi için yapılacak işleme karar verilirken nedenin çok iyi irdelenmesi gerekir. Kimi hastalarda mimiklerini kullanmadığı zaman asimetrisi olmazken yüzündeki kasların eşit güç uygulamaması nedeni ile mimikler kullanıldığında asimetri gelişebilmekte, yüzlerinde gamze benzeri çukurluklar oluşabilmektedir.
Bu hasta grubunda yüz dolgusu ile oluşan çukurluk düzeltilir ise hasta mimiklerini kullanmadığında o tarafta fazlalık olacağından dolgu uygun bir tedavi değildir.
Yüz felci geçiren hastalarda simetri sağlanması için sağlam tarafa botoks uygulanması veya yüz siniri kesilerinin iyileşme döneminde gelişen atipik uygunsuz yüz mimiklerinin ortadan kaldırılmadı için botoks uygulanması tıbbi olarak başarısı gösterilmiş tekniklerdi.
Görünen o ki yüz kaslarının asimetrik çalışmasına bağlı gelişen yüz asimetriklerinin tedavisinde de botoks uygulaması sebebe yönelik doğru bir yaklaşım olarak hastalara sunulabilir.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www. estetikcerrahi.blog

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder