6 Ocak 2017 Cuma

Meme Estetik Ameliyatları Meme Asimetrisini Düzeltir mi?


Meme ameliyatı için başvuran hastalarımızın muayenesinde dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da meme asimetrisinin olup olmadığıdır. Aslında vücudumunuz hemen hiçbir bölgesinde yüzde yüz simetriye rastlanmaz. Bu durum memeler için de geçerlidir. Ancak asimetrinin çok hafif olduğu durumlarda başvuran kişi bu asimetrinin farkında değildir. Kimi hastamızda ise memeler arasındaki asimetrinin sebebi memelerin asimetrik olması değil hastanın göğüs kafesinin asimetrik yapısıdır. 

Muayene sırasında yapılan ölçümler ve artık mümkün olan dijital üç boyutlu analizler ile bu farkın ortaya konulup planlama yapılırken değerlendirmeye alınması önemlidir. Asimetrinin varlığı önceden tespit edilen tüm hastalarda yapılacak her türlü meme ameliyatı ile (ister meme küçültme, ister meme büyütme veya meme dikleştirme olsun) mevcut asimetri düzeltilmeye çalışılır. Ancak danışanlarımıza da ne kadar çaba gösterilse de milimetrik bir simetri beklenmemesi gerektiği anlatılmalıdır. Doğa da bile tıpatıp aynı olmayan memelerin ameliyat sonrasında yüzde yüz birbirinin aynısı olacağı beklentisi ameliyat sonrası hastaları hayal kırıklığına uğratabilir. Meme ameliyatlarında hedef tıpatıp aynı memeler ile sonlanmak değil simetrik ve güzel görünen doğal meme görünümü elde etmektir. 

Estetik meme ameliyatı sonrası güzel sonuçlar elde edilse dahi sadece simetri hastalığı nedeni ile hastalarımızın tekrar tekrar ameliyat talep etmesinin önüne ancak ameliyat öncesi görüşmelerde danışanlarımızı doğru ve tam olarak bilgilendirerek geçebiliriz.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www. estetikcerrahi.blog

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder