7 Kasım 2016 Pazartesi

Bir Diş İnsanı Ne Kadar Mutlu Edebilir?


Cumartesi günü okulunun da hafta sonu tatili olması nedeni ile 3 aylıkken dudak yarığını onardığım, şimdi 8 yaşında olan hastam ailesi ile kontrole geldi. Her gördüğümde mutlu olduğum yavrumu görmek güne güzel başlamak için yeterliydi. Ancak yavrum esas sürprizi muayene sonrasında yaptı. 
Yarık damak dudak onarım protokolünde bebeklerin dudak yarığı 3 aylıkken, damak yarığı ise 9 aylıkken kapatılır. Diş etinde yarık var ise bu kısmın onarımı süt dişlerinin çıkıp kalıcı dişlerin gelmeye başladığı 7-9 yaş aralığına bırakılarak üçüncü bir ameliyatta da diş eti onarımı yapılır. 
Kendi protokolümde, hastalarım 3 aylıkken dudak yarıklarını onarırken kalça kemiğinden bir parça alarak diş eti onarımını da yapmaya çalışıyorum. Bu sayede henüz bebekken erkenden tamamlanan kemik eksikliğinin bebek büyürken oluşması muhtemel iskelet yetersizliğinin önüne geçebileceğine inanıyorum. Ayrıca 3 aylıkken diş eti onarımı yapılan hastamın ağız temizliğinin daha iyi olmasını sağlarken ileride olması gereken bir ameliyattan da kurtarmış oluyorum. 
İşte bu yavrum da düşen köpek dişi yerine çıkan yeni dişini göstermek için gelmiş. Yavrumun yüzü ve burnu da inanılmaz simetrik ve güzeldi. Koyduğun kemiğin içinden gelen o diş yaptığım işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyordu. O diş benim için dünyalara bedeldi. 

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
http://ibrahimcanter.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder