13 Haziran 2016 Pazartesi

Yüze Yapılan Dolgu Uygulamaları Nedir?


İlerleyen yaşla beraber yüzde sadece ciltte kırışıklı olmayıp cilt altı dokularda sarkma ve aşağıya doğru yer değiştirme de olur. İlerleyen yaş ile yüzde oluşan yumuşak doku kaybını yerine koymanın bir yolu da dolgu uygulamalarıdır. Yüzün belirli bölgelerine uygulanacak dolgular kişiye daha genç bir görünüm ve yüze canlılık kazandırır.

Özellikle sınırlı alanlarda uygulama yapılacaksa hazır dolgular, pratik ve ağrısız olmaları, muayenehane ortamında hızlı uygulanabilmeleri nedeni ile tercih edilirler.
Dolgu materyalleri arasında çok çeşitli maddeler vardır. Bunların bir kısmı kalıcı, bir kısmı ise geçici dolgulardır. Ancak kişinin kendi dokuları kullanılmayacaksa uygulanan kalıcı dolgular seneler içerisinde yüzdeki değişikliklere uyum sağlayamayacağı için ben kalıcı dolgu uygulamayı tercih etmiyorum.
Dolgu uygulamalarında işlemin etkinliği kadar, güvenilirliği de göz önüne alınmalıdır. Verilenin yabancı bir cisim olduğu unutulmamalı ve en az risk taşıyan maddelerin kullanılmasına dikkat edilmelidir.
Sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder