11 Haziran 2016 Cumartesi

Yüz Gençleştirme Ameliyatları Nelerdir?


Yaşlanma sırasında yüzde olan değişiklikleri düzeltmek amacıyla yapılan yüz gençleştirme ameliyatları yüzdeki bölgelere göre  üçe ayrılır:
·     Üst yüz gençleştirme: Alın bölgesi, şakaklar, kaşlar ve üst göz kapakları. Bu bölgede daha çok yer çekiminin yaratığı sarkmalara yönelik kaldırma işlemleri yapılır. Bunlar arasında endoskopik ve açık alın germe işlemleri, şakak germe, kaş kaldırma, kaş askıları, üst göz kapağı cerrahisi (üst blefaroplasti) ve botox uygulamaları sayılabilir.

·     Orta yüz gençleştirme: Alt göz kapakları, yanaklar ve elmacık kemikleri. Bu bölgede amaç bozulmuş olan alt göz kapağı-yanak ilişkisini düzeltmek, aşağıya sarkmış olan yanağı yukarı taşımak ve oluşan yumuşak doku kaybını yerine koymaktır. Bu işlemler arasında alt göz kapağı ameliyatı (alt blefaroplasti), endoskopik orta yüz germe, alt kapaktan yapılan orta yüz germe işlemleri, orta yüz askıları, yağ enjeksiyonları ve dolgular sayılabilir.

·     Alt yüz ve boyun germe: Çene kenarları, alt dudaklar ve boyun. Bu bölgede amaç yer çekiminin etkisi ile aşağı sarkan yüzü yukarı kaldırmak, çene kemiğinin üzerinde oluşan cilt yığılmalarını (jowl) düzeltmek, boyundaki yağ fazlasını almak ve boyunu germektir. Bu işlemler arasında yüz ve boyun germe ameliyatları, boyuna liposuction işlemleri sayılabilir.

Sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder