7 Nisan 2016 Perşembe

High Cohesive Silicone, Form Stable İmplant veya MemoryShape İmplant Nedir? Bölüm II


Meme büyütme ameliyatlarında bir arada tutuculuğu olan jel (high cohesive gel) implant, şeklini muhafaza eden (form stable) implant, şekil hafızalı (MemoryShape) implants.

Farklı üretici firmalar tarafında farklı isimlerde piyasaya sürülüp reklam yapılsalar da tüm bu meme protezlerinin ortak noktası silikon molekülleri arasında sağlanan çapraz bağlar (cross link) ile sıvı yerine katı materyal gibi davranan, şeklini muhafaza eden silikon jel ile dolu olmalarıdır.
İçerdikleri silikonun özelliğindendir ki bu protezler üç boyutlu şekillerini –dik tutulduklarında dahi- korurlar. Bu sebeple uygulandıkları hastalarda eski nesil protezlerde gördüğümüz protezin kıvrılmasına bağlı gelişen sorunlar yaşanmaz.
Ayrıca yeni nesil protezlerde silikon molekülleri birbirlerine tutundukları için protez zarar görüp delinse dahi silikon jel protezin dışına kaçmaz veya çevre dokulara bulaşmaz.
Unutmayınız ki her üründe olduğu gibi meme protezlerinin de ucuz ancak daha düşük kalitede olanları vardır. Bu sebeple meme büyütme ameliyatı yaptırırken uygulanacak protezin kalitesini mutlaka hekiminizle tartışınız. Meme protezi her an vücudunuzda taşıyacağınız bir tıbbi cihazdır. Uygun olmayan protezler sadece estetik sorunlara yol açmayıp uzun vadede sağlık problemlerine de neden olabilir.

Sağlıkla kalın.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
www.ibrahimcanter.com
bilgi@ibrahimcanter.com
plus.google.com/+ibrahimcanter

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder